Mindfulwalk
Mindful-walk

Meer dan alleen wandelen!
Wandelen is weer in, het is makkelijk toe te passen in je leven. Je kunt het op ieder moment van de dag doen. In je eentje, met een vriend(in), of ook in een groep. In de natuur of in de stad. Buiten zijn, bewegen, de wind door je haren voelen, het is gratis. De vraag is alleen hoe je loopt? Loop je hard, of vanuit je hart?

Mindful-walk is meer dan gewoon wandelen, het laat je kennis maken met de verschillende aspecten van bewegen én leert je luisteren naar je eigen lichaam. Bewustwording van je eigen houding, aandacht bij het lopen en de kracht en energie van je lichaam voelen. Hierdoor ben je in staat om je hoofd leeg te maken en te genieten van het moment. Tijdens de mindful walk wordt de combinatie van mindfulness, ademhalingstechnieken en bewegen gebruikt. Dit is ook te gebruiken in je werk en privéleven,

Een mindful-walk kan niet zonder mindfulness, het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Door in het hier en nu te zijn, zul je merken dat je hoofd stiller wordt.

Ademhalingstechnieken moeten een gezonde ademhaling bevorderen. Veel mensen ademen verkeerd, waardoor ze teveel energie gebruiken. Het gevolg daarvan kan zijn vermoeidheid, snel buiten adem raken of zelfs hyperventilatie.
Bij mindful-walk gebruik je de neusademhaling. Ademhalen via de neus is een voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond, ook tijdens het lopen.

Bewegen heeft effect op vrijwel alle organen in het lichaam. Regelmatig bewegen helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziektes te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen.

Mindful-walk leert je hoe je volop van het bewegen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het hier en nu.
In drie bijeenkomsten van twee uur, komt alles aan bod:
Bewegen, loophouding, ademhaling, mindfulness, concentratie, focus, loslaten en ontspannen.


Prijs voor 3 bijeenkomsten:
€ 45,-
                         


Powered by webXpress